This is a post about my Norwegian podcast, and will therefore only be posted in Norwegian.

I dag er det nøyaktig 1 år siden min SCAD.
Da passer det veldig fint å legge ut en ny podkastepisode, og denne nyeste episoden kan jeg lett beskrive som noe av det mer meningsfulle jeg har gjort i mitt liv. Et nytt forskningsprosjekt om SCAD? I NORGE? Jeg har virkelig troen på at dette kan være så viktig for alle oss som har opplevd SCAD, og ikke minst alle de som kommer til å oppleve SCAD! Jeg forsøker med dette å hjelpe til på mitt lille vis, ved å spre ordet om viktigheten av at så mange som mulig deltar. Fordi dette øker naturligvis sjansen for at datainnsamlingen blir så bra som overhodet mulig. Vi er ikke så mange! Og tall er i denne sammenhengen av stor betydning........

I de forrige episodene snakket jeg med Jostein Grimsmo og Oliver Meyerdierks, og disse kunne på mange måte bekrefte viktig informasjon, og avkrefte gamle myter. Spesielt da når det kommer til trening etter SCAD. Bakgrunnen for at de kunne gjøre nettopp det, er fordi det har blitt gjort en del erfaringer, og forskning, andre steder i verden. Som kommer oss alle til gode etter hvert.

Så da jeg fikk vite om dette nye forskningsprosjektet benyttet jeg muligheten, og kontaktet forskningsgruppen for å høre om de ønsket å snakke om prosjektet i en episode av "SCAD og sånn". Heldigvis ønsket de å dele dette med oss. Her blir vi litt bedre kjent med noen av de som står bak prosjektet, bakgrunn og interessen deres for SCAD. I tillegg informerer de om hva som ligger bak et slikt prosjekt, og hvordan det drives. Jeg kjenner på en stor nysgjerrighet rundt akkurat dette, da jeg absolutt ikke har noen kunnskap om forskningsprosjekter fra før. Og så får vi da god informasjon om hva dette prosjektet innebærer, hva som skal til for å delta og hvordan man deltar.

Disse knappene er linker til to forskjellige steder du finner informasjon og påmeldingsskjema til forskningsprosjektet.
Jeg anbefaler veldig å lytte igjennom hele episoden, men vil likevel gjøre disse linkene lett tilgjengelig dersom du ønsker å finne informasjon om prosjektet.
Viktig informasjon:
- De ønsker personer fra hele landet, og gjør oppmerksom på at man kan melde seg på selv om man ikke har mulighet til å reise ned til Oslo for å gjøre tester og prøver. Det finnes mye annen informasjon man kan bidra med uten å måtte reise ned for disse prøvene!
- Man kan når som helst melde seg av prosjektet dersom man ønsker det. Det er dermed også helt ufarlig å melde seg på.
- Prosjektet drives åpent og transparent. Det er høy grad av informasjon og kommunikasjon. Og jeg ønsker bare å legge til at JA de er faktisk akkurat så hyggelige og snakke med, og engasjerte, som de høres ut i podkastepisoden!

Det jeg satt igjen med etter denne samtalen er den åpenbare interessen for SCAD som ligger i bunnen for dette prosjektet. Men ikke på samme måte som jeg har opplevd tidligere. Jeg har opplevd interesse for det kliniske og tekniske. Dette er virkelig rotet i en grunnleggende interesse for SCAD og menneskene som opplever dette. De har valgt å fokusere bredt og på flere aspekter i både tiden før OG etter SCAD. Personlige historier. Det treffer meg spesielt når de snakker om hormoner og det at det tradisjonelt har blitt forsket mest på menn. Så når man opplever noe slikt som dette, som i hovedsak rammer kvinner, så må man nesten starte forskningen litt fra starten igjen.
Jeg har lyst å stille et retorisk spørsmål som jeg føler er ganske viktig:
NÅR SER VI NESTE SCADRELATERTE FORSKNINGSPROSJEKT DREVET AV KVINNER, MED STOR FORSTÅELSE OG INTERESSE FOR PROBLEMSTILLINGER RUNDT HELE DEN INDIVIDUELLE KVINNEN OG KVINNEHELSE GENERELT?
Jeg vil oppfordre absolutt alle som har muligheten til å delta på dette prosjektet - eller i alle fall til å ta kontakt med de dersom du har opplevd SCAD. Høre om man kan bidra på noen måte.
Dersom man synes det er litt stort eller skremmende, har spørsmål man ønsker å få svar på men ikke helt tørr å ta kontakt med de, eller på noen måte sitter på gjerdet og ønsker å snakke litt rundt tanker og følelser - jeg er gjerne behjelpelig med hva enn jeg kan bidra med. Enten det er noen å drøfte med, hjelp til å opprette eller starte kontakt, stille spørsmål på vegne av deg eller hva enn det skulle være.
Send gjerne en mail dersom du tenker jeg kan være til hjelp med noe i forbindelse med dette!
Bare bli med......
Legg til kommentar
Kommentarer